על חוט השערה: אלו הסיבות לנשירת שיער אצל נשים

נשירת שיער היא תופעה שכיחה שמתרחשת אצל מעל ל 50% מהנשים. למעשה, מדובר בתופעה שמתרחשת על רקע של מגוון גורמים, כאשר ההשפעה הישירה של הנשירה היא ביטחון עצמי ירוד כמו גם ערך עצמי מופחת, כל זאת בשל נשירה שפוגמת במראה השיער ואף יוצרת מראה דליל וחלש. אם גם אתן סובלות מהתופעה הזו, זה הזמן להכיר את כל הסיבות – וכיצד ניתן לטפל בנשירה, כל זאת מתוך מטרה להגביר את הביטחון והדימוי העצמי. מוכנות? בואו נתחיל:

חוסר איזון הורמונלי

חוסר איזון הורמונלי נחשב לאחת מהסיבות המרכזיות מדוע מתרחשת התופעה של נשירת שיער. למעשה, סיבות לנשירת שיער אצל נשים הן מגוונות ורבות, אולם בכל הקשור לחוסר איזון הורמונלי שמתרחש על רקע של כניסה להריון, הפסקת גלולות או שינויים הורמונליים בדמות פעילות יתר של בלוטות התריס נמצאו בשורה של מחקרים כבעלי השפעה ישירה על קצב הנשירה, ובהתאם לכך כסיבה מרכזית לנשירה מוגברת. על מנת לטפל בבעיה רצוי קודם כל לגשת לרופא לטובת ביצוע של בדיקות ובהתאם לכך לקבוע תוכנית טיפול פרטנית המאפשרת להתמודד עם חוסר האיזון ובהתאם לכך גם לעכב את הנשירה.

 

 

מחסור תזונתי

מחסור תזונתי בדמות ירידה ברמות הברזל, סידן ואשלגן בגוף משפיע באופן ישיר על קצב הנשירה וכן צמיחה של שיער חדש. על מנת לפתור את הבעיה הזו רצוי לשלב בתפריט מזונות על כמו למשל ג'וגי ברי לצד בניית תפריט תזונה בהתאמה אישית דרך תיאום פגישה אצל תזונאית. בעידן שבו רבות מהנשים משלבות בתפריט מזון מתועש, חשוב להבין כי לתזונה יש תפקיד משמעותי בכל הקשור בהתמודדות עם נשירה ועל כן שילוב של מזונות על, הגברת הצריכה של מזון כמו פירות, ירקות וכן מזון עתיר בסיבים תזונתיים יכול בהחלט לספק לכן את היכולת להתמודד עם הנשירה, ואף  לעצור אותה.

סטרס

ההשפעה של לחץ על הגוף ידועה מזה שנים רבות, אולם האם ידעתן כי ללחץ יש גם השפעה על השיער? למעשה, לחץ משבש את הפעילות של המערכת החיסונית ובאופן ישיר גם על המחזור הטבעי של צמיחת השיער. החדשות הטובות הן שאפשר להפחית את הסטרס באמצעות טכניקות קלות ליישום, ובכך להוביל לצמיחה מחודשת של שיער.

לידה

רבות מהנשים מדווחות כי לאחר הלידה הן חוות נשירת שיער מוגברת. הסיבה לכך נעוצה בסיבה הראשונה אותה ציינו וזאת על רקע של חוסר איזון הורמונלי שמשפיע באופן ישיר על קצב הצמיחה של השיער כמו גם הנשירה. מדובר בתופעה שלרוב חולפת מעצמה לאחר מספר חודשים, אולם במידה והנשירה לא עוצרת, רצוי ליטול תוספי תזונה ייעודים לנשירה שיכולים לסייע מאוד לטובת חיזוק שורש השיער וכן עיכוב הנשירה.

לסיכום

נשירת שיער היא תופעה מוכרת שמתרחשת אצל לא מעט נשים, בכל טווח הגילאים. התופעה הזו פוגעת באופן משמעותי בדימוי ובביטחון העצמי, בייחוד לאור קצב נשירה מוגבר שמוביל גם לשיער דליל. חשוב לזכור כי מדובר בתופעה שכיחה אך גם כזו שניתן לטפל בה, באמצעות שינוי תזונתי, הגברת צריכה של מזונות על, הפחתת סטרס וכן יצירה של שגרת טיפוח המותאמת לסוג השיער. ככל שמטפלים בזמן, כך הסיכוי לעצור ולעכב את הנשירה עולה בעשרות אחוזים. זכרו, נשירת שיער היא לא גזרת גורל אלא מצב שבו ניתן לטפל באמצעות מגוון רחב של כלים.

נגישות