מהשעון הביולוגי ועד איכות השינה: הרגלי השינה שיעזרו לכם לישון טוב בלילה

אנשים שרוצים לחיות חיים טובים ובריאים יותר פועלים לרוב בכמה מישורים מאד ברורים ומוכרים. הם מקפידים על תזונה מאוזנת ונכונה יותר ומוותרים על אוכל לא בריא כמו סוכר, מאכלים מטוגנים או שומן רווי, הם מתחילים להתאמן ולהקפיד על שגרה של כושר גופני והם מפסיקים עם הרגלים מגונים כמו עישון סיגריות. יחד עם כל הדברים החשובים הללו, כיום כבר ברורה ביותר חשיבותה של שנת לילה טובה ורציפה, והרבה פעמים זה משהו שאנשים לא ממש מצליחים להשיג. עם זאת, מי שמכיר את הטכניקות הטובות ואת ההרגלים שאפשר לאמץ לשינה טובה יותר בהחלט יכול להגיע לזה בתוך זמן קצר יחסית. אנחנו רוצים לחלוק כאן כמה טיפים שיעזרו לכם להפוך את השינה שלכם לאיכותית וטובה יותר. לילה טוב!

הכירו את השעון הביולוגי

כשרוצים לשפר את איכות השינה צריך לדעת מהו שעון ביולוגי בדיוק ואיך המושג הזה קשור למהלך היום שלנו. השעון הביולוגי הוא למעשה מנגנון פנימי במוח של האדם המסייע לו להתאים את עצמו לסביבה בהתאם לכמות האור בכל רגע נתון, ככה שהגוף מאותת לנו מתי צריך לישון ומתי צריך לקום. המנגנון הזה למעשה מורה על הפרשת ההורמונים שגורמים לעייפות ומשפרים את איכות השינה שלנו. מי שרוצה לאפס את השעון הביולוגי שלו צריך להקפיד במשך תקופה ממושכת על שעות שינה והתעוררות קבועות. זה עשוי לקחת זמן מה אבל זה בהחלט יכול לשפר את איכות השינה.

מזרן איכותי

אין אפס. מי שרוצה לישון טוב יותר בלילה חייב לדאוג לעצמו למזרן איכותי. חשוב ללכת על מזרן עבה יחסית ומומלץ לבחור בשילוב שבין לטקס או ויסקו לקפיצים איכותיים. שימו לב שחברות מזרנים רבות מציעות תקופת התנסות של 30 לילות או יותר לפני ואם המזרן לא מספיק נוח ולא עושה את העבודה אפשר גם להחזיר אותו.

היפטרו מהמסכים

אינספור מחקרים מוכיחים פעם אחר פעם ששינה עם מסכים היא שינה איכותית הרבה פחות וקלה הרבה יותר, ובכל זאת רבים מאיתנו עדיין הולכים לישון עם הטלוויזיה דולקת ברקע. במצבים האלה האור והמוסיקה שבוקעים מהמרקע נכנסים לחלום שלנו והופכים את השינה לקלה הרבה יותר ופחות איכותית באופן משמעותי. מעבר לטלוויזיה מומלץ בהחלט גם להשאיר את הטלפון הסלולרי שלכם רחוק מכם ולהימנע באופן כללי ממסכים עד כמה שרק ניתן. אם בכל זאת אתם חייבים לבדוק את הסלולרי לפני השינה, בדקו את האפשרויות במכשיר שלכם לנטרל את האור הכחול, דבר שיכול לסייע לכם.

 מהשעון הביולוגי ועד איכות השינה: הרגלי השינה שיעזרו לכם לישון טוב בלילה

בלי ארוחות כבדות לפני השינה

אחד הדברים שמכבידים עלינו בשינה היא אכילה מרובה לפני שנכנסים למיטה. אנו ממליצים בחום להימנע מארוחות כבדות לפחות שעתיים לפני שאתם הולכים לישון כדי שלא תרגישו כבדים במהלך הלילה. כמו כן מומלץ לשתות הרבה מים במהלך היום, אבל שעה לפני השינה עדיף לצמצם את כמות המים על מנת שלא תהיו חייבים להתעורר וללכת לשירותים באמצע הלילה.

כמה שפחות אורות

הטיפ הזה מתקשר בהחלט לשעון הביולוגי. כאשר יש מקורות חזקים של אור בסביבה, המוח שלנו מקטלג את הסיטואציה כיום וזמן ערות וכך גם אם אנחנו עייפים יהיה קשה לנו להירדם ולישון בצורה איכותית. לעומת זאת, כמה שיותר חושך יעזור למוח שלנו להבין שהגיע זמן השינה והוא יפריש את ההורמונים הרצויים לצורך השינה. חשוב לסגור את הווילונות, לכבות כמה שיותר אורות ובמידת האפשר לישון בחושך מוחלט זה תמיד עדיף.

לסיכום – אם תקפידו על ההרגלים הללו ובפרט אם תכיילו כראוי את השעון הביולוגי תוכלו לישון הרבה יותר טוב בלילה.

נגישות