ספק האינטרנט הביתי שלי – כך תוודאו שהאינטרנט מהיר ובמחיר סביר

מה כבר מחפשים בחיבור אינטרנט ביתי? לרוב, רוצים בעיקר שהוא יהיה מהיר וגם לא יקר מדי. מאחר שלא מדובר בחיבור עסקי, אלא בשימוש ביתי פשוט יחסית, אלה דרישות "צנועות" למדי וסבירות בהחלט. נקודות אלה, משמעותיות לתועלת שאתם מפיקים מהחיבור, לכדאיות החבילה וגם להשוואה בין הספקים. איך בודקים מהירות בעצמכם? כיצד תוודאו שהמהירות עבורה שילמתם היא אכן זו שאתם מקבלים? ומהם השיקולים הכספיים שנכנסים לתמונה?

את מה לבדוק?

רק רגע! את מה אנחנו בודקים בעצם? תאמרו – מהירות הגלישה! פשוט, לא? לא. אם אתם עובדים עם ספק אינטרנט אמין דוגמת ספקית אינטרנט itc, תקבלו מהירות יציבה לאורך זמן. זאת, במאפיינים של החבילה ששכרתם. אבל התמונה מורכבת יותר מכך למעשה.

החוליה האיטית בשרשרת

המהירות שאתם מקבלים היא במספר מוגדר מסוים, אך הוא למעשה מייצג מעין חוליה חלשה בשרשרת. התקשורת עוברת בין גופים ורכיבים שונים והיא תואט, על פי צווארי בקבוק שונים שיש בהם. בתור ספק אינטרנט Itc למשל מציעה שירות ספק אינטרנט (Internet Service Provider) וגם שירות ספק תשתית. אלה שני דברים, אשר מהווים חלק מרכזי (אם כי לא יחידי) בשרשרת התקשורת הזו.

היערכות לבדיקות

לפני בדיקת מהירות, חשוב להבין מה פועל ברקע ומעמיס על התקשורת ולנטרל זאת ככל הניתן. גם שירותי עזר שונים דוגמת אנטי ספאם iGuard שמציע ספק itc, עשויים באופן טבעי להשפיע מעט על המהירות. כך גם שימוש ברשת האלחוטית וריבוי מכשירים שמחוברים במקביל.

לבדוק ישירות

אחרי ההתחברות לספק האינטרנט, תוכלו למדוד את מהירות החיבור בפועל. עושים זאת באמצעות אתר עזר דוגמת Speedtest או אפליקציות עזר באנדרואיד. בחלונות, אם אתם בעלי יותר ידע טכני או רצון לרכוש ידע כזה, תוכלו גם להיכנס אל מנהל המשימות (task manager). יש כמה דרכים להגיע אליו (כמו לגבי כלים אחרים בחלונות), דוגמת שילוב המקשים החשוב אלט + קונטרול + דל. משם בוחרים בלשונית ביצועים (performance) ושם תמצאו מידע רלוונטי, באזור Ethernet ובאזור Wi Fi.

כמה מושגים בסיסיים

בין אם עוסקים בהיבט המהירות או בהיבט המחיר, כדאי לוודא שמכירים ומבינים את המושגים הבאים:

  • Mbps – כיום, מדברים על מהירות החיבור לאינטרנט במונחים של מאות "מגה". זה אומר בפועל, מאות מיליוני ביטים לשניה.
  • "מהירות עד.." – עם זאת, שימו לב, שמדובר פעמים רבות על "מהירות עד כך וכך".
  • מהירות הורדה – מהירות העברת המידע, מהאינטרנט אל המחשב שלכם. למשל הצגת אתר שאליו גלשתם.
  • מהירות העלאה – מהירות העברת מידע, מהמחשב שלכם ליעדים שונים באינטרנט.
  • פינג – Pingהוא עוד מדד טכני למהירות התקשורת. ככל שערכו גבוה, כך ישנו יותר עיכוב בתקשורת ("שיהוי", lag, Latency).

ספק האינטרנט הביתי שלי - כך תוודאו שהאינטרנט מהיר ובמחיר סביר

בדיקה בחישוב משלכם

תוכלו להעביר דרך האינטרנט אל המחשב שלכם או ממנו קובץ בגודל ידוע ולחשב בעצמכם את המהירות. במקרה זה, החישוב של גודל הקובץ לחלק למספר השניות שהעברתו לקחה, נותן תוצאה שמבטאת את מהירות החיבור בפועל.

המחיר הסביר

את המחיר ניתן להשוות למחיר אצל ספקים אחרים. זאת, הן באמצעות אתרי הספקים והן באמצעות אתרי השוואת מחיר שונים. מה סביר ומה לא, זה כבר עניין של שיקולים אישיים שלכם. בהקשר המהירות, לא תרצו לשלם סתם עבור מהירות גבוהה שאתם לא מנצלים. לגבי מהירות נמוכה במחיר זול יותר, האם המהירות תספיק? זו החלטה שלכם, אבל מדידת המהירות תסיע לקבל החלטה חכמה.

לסיכום

מהירות ומחיר, הם שני רכיבים בסיסיים של חבילת האינטרנט הביתית. כדאי לקחת את שניהם בחשבון, ביחד.

נגישות