תביעת סיעוד: למה חשוב להיעזר בייעוץ משפטי מומחה בתחום?

רבים מהאנשים מבינים את החשיבות שכרוכה בביצוע ביטוח סיעודי, ואף בוחרים בביטוחים פרטיים שמבטיחים פיצויים כמה שיותר מקיפים. עם זאת, רבים מהאנשים מגלים שביטוח סיעודי אינו תמיד מעניק את המענה הרצוי, כי ברגע האמת חברות הביטוח מצביעות על כל מיני סעיפים שמצדיקים את הצד שלהן, סעיפים שלכאורה מאפשרים להימנע מתשלום הגמלה המובטחת. מכאן שאם גם אתם מבקשים להפעיל את הביטוח כדי להטיב את איכות החיים וכדי להיעזר בסכום כסף משמעותי עבור מגוון צרכים שהמצב הבריאותי מייצר, יש להיות מודעים לכך שעשויים לצוץ מגוון קשיים, ועל כן נמליץ להיעזר בעורך דין שבקיא בתחום, ואף יותר מכך. לעיתים עוד לפני שמגישים את התביעה מוטב לפנות לעו"ד ייעודי, פשוט כי בין היתר ישנה חשיבות לדרך שבה מצהירים על הסיטואציה.

אינכם המקרה הראשון שחברת הסיעוד מבטלת

אם נבחן מעט את הנתונים, נמצא שאינכם לבד. הנתונים מצביעים על כך ש40% מסך תביעות הסיעוד נדחות על ידי חברות הביטוח, ולא בהכרח מסיבות מוצדקות. כמו כן, הרבה עורכי דין בתחום נוטים לגבות שכר טרחה רק על בסיס הצלחה (כך שאין מה להפסיד), ועוד נציין שהליך הייצוג אינו אורך יותר מכמה שבועות אחדים. חשוב להבין שבעוד שחברות הביטוח מורגלות להצביע על סעיפים כדי להתחמק מאחריות, אותו הדבר גם בצד השני. עורכי הדין בתחום הסיעוד מורגלים להצביע על סעיפים כדי לגרום לאותן חברות ביטוח לשלם כל אגורה מובטחת. מכאן שאם מבקשים לממש זכויות, מוזמנים לאתר עו"ד מקצועי, אך ראשית קבלו מידע שימושי בנושא תביעות סיעוד בפורטל משפטי. מדוע? כי לפני שיוצאים לדרך מסייע לערוך שיעורי בית בנושא, כך שלא ממהרים להיבהל ולהרים ידיים.

 

תביעת סיעוד: למה חשוב להיעזר בייעוץ משפטי מומחה בתחום?

חשיבותה של שיחת ייעוץ מקדימה

חשוב ביותר להיעזר בייעוץ משפטי מומחה בתחום, וזאת כדי להשיג את שמגיע לכם, וכפי שכבר ציינו, מוטב להיעזר בייעוץ משפטי טרם ניגשים לדבר עם חברת הביטוח. שיחה מקדימה תסייע להבין מה נכון לומר, למה נכון לתת דגש ומנגד איזה נתון אין טעם להזכיר. עוד רצוי לדעת שגם אם הגשתם תביעה שנדחתה, אין למהר לאבד תקווה, ואף יותר מכך. גם אם קרוב משפחה סיעודי נפטר מבלי שנזקפו לרשותו הפיצויים המובטחים, עדיין יש סיכוי טוב שאתם קרובי המשפחה תקבלו באיחור קל את הפיצויים במקומו.

ייצוג מקצועי זה שם המשחק

מעבר לנאמר, ייעוץ משפטי בתחום הסיעודי עשוי לא רק לסייע בהשגת הפיצוי המובטח, אלא הוא גם עשוי להבהיר לאיזה סכום בדיוק ניתן לצפות, ולא רק מהביטוח, אלא גם מהביטוח הלאומי, וזאת בהתאם לשורה של נתונים אישיים. מכאן שאם כבר מגיעים למצב כה קשה מבחינה תפקודית, טוב לדעת שלכל הפחות ניתן לקבל את הסיוע הכספי הנחוץ. פה ראוי לחדד שאם נחושים להשיג צדק, אין לפנות לכל חבר שהוא גם עורך דין, אלא הכרחי לפנות אל עורך דין שמתמחה נקודתית בתחום הסיעוד.

בנוסף, אם בעקבות המצב הסיעודי אתם סבורים כי מגיעים לכם אחוזי נכות חשוב לדבר על זה ועלות את זה בפני עורך הדין שלכם ולהגיע מוכנים לוועדה הרפואית בביטוח לאומי לקביעת אחוזי נכות. וכן להיות מודעים לתהליך מול הוועדה, כמה אחוזי נכות תוכלו קבל עקב המצב שלכם, איך מתנהלת הוועדה ואילו בדיקות עורכים בה וכו'. מה קורה אם הוועדה דחתה אתכם? נענה על כך מיד.

נדחיתם בגין אי עמידה בתנאי הביטוח? לא נכנעים!

יש לא מעט סיפורים בתחום שמצביעים עד כמה מעורבות של דמות מקצועית הכרחית. יש סיפורים על אנשים שכלל לא היו מודעים לזכויות שלהם, כך שבדיעבד ולצד הכוונה מקצועית, זכו לקבל סכומים של עשרות אלפים. יש סיפורים על מבוטחים שקיבלו מענה שלילי, אך לאחר שנעזרו בייעוץ משפטי והופנו לחוות דעת רפואית נוספת, הגמלה המושהית ניתנה במלואה, וכן הלאה 0 סיפורים לא חסרים. מכאן שגם אם חברת הביטוח מנמקת שהגמלה אינה מגיעה בגין התיישנות, או בגין אי עמידה בתנאי הביטוח, עדיין אין לאבד תקווה. עו"ד שמתמחה בתחום יידע מה ניתן לעשות, כך שגם אם הטיעון של חברת הביטוח נשמע הגיוני, ייעוץ משפטי עשוי לשנות את התמונה (לטובתכם).

נגישות