חברות בתחום טכנולוגיית המזון: הכירו את מסלול מופ"ת

תעשיית המזון היא אחת התעשיות הגדולות והחשובות ביותר בכלכלה העולמית. היא אחראית על ייצור, עיבוד ושיווק של מזון, והיא מעסיקה מיליונים של אנשים ברחבי העולם. תעשיית המזון היא גם תחום תחרותי מאוד. חברות בתחום זה נדרשות להתמודד עם שינויים תמידיים בטעמים, בהעדפות הצרכנים ובתקנות ממשלתיות. כדי להישאר רלוונטיות ולעמוד בדרישות השוק, חברות בתחום טכנולוגיית המזון נדרשות להשקיע במחקר, פיתוח וחדשנות, ולא תמיד קל להוביל בתחרויות מסוג זה. בהתמודדות התחרותית בשוק זה, חברות בתחום טכנולוגיית המזון יכולות לקבל סיוע מיוחד מרשות החדשנות, ואם אתם לא מכירים את הרשות ואת התמיכה שהיא מציעה – המאמר הבא הוא בדיוק בשבילכם.

סיוע ממשלתי לקידום חדשנות

בתמצית, הרעיון הוא כזה: המדינה מסייעת לקדם חדשנות בעסקים בתחום טכנולוגיית המזון באופן שמקדם גם את אותם העסקים וגם את המשק הישראלי כולו תוך שילוב נשים בהייטק בשנת 2024. בדרך זו העסק יכול ליהנות מיתרונות רבים, כמו למשל לקבל יתרון תחרותי מיוחד או להיכנס לשווקים חדשים. חברות בתחום של טכנולוגיית המזון עשויות לקבל סיוע מיוחד באמצעות מסלול מופ"ת של רשות החדשנות שבו הדגש הוא כמובן על חדשנות. הרשות היא גוף ותיק שמסייע לעסקים בנושא החדשנות, בין אם הם בתחום ההייטק או לא, והיא עושה זאת מזה שנים לא מעטות ובהצלחה מרובה. כשאנחנו מדברים על חדשנות, חשוב להדגיש שהיא עשויה להיות חדשנות במסגרת פיתוח מוצר אך גם חדשנות מבחינת תהליכי הייצור עצמם.

לא לכל עסק

הסיוע של הרשות לחדשנות בכלל – וכך גם מסלול מופ"ת באופן ספציפי – לא ניתנים לכל עסק. קיים הליך שלם שכולל הגשה של בקשה ובחינה שלה, ופרטים מפורטים על כך תמצאו באתר הרשות. באופן כללי, מסלול מופ"ת (מו"פ בתעשייה) מיועד בין השאר למי שמרבית הכנסתם נובעת ממוצרי טכנולוגיה מסורתית או מה שמוגדר כטכנולוגיה מעורבת מסורתית. דוגמאות בולטות לכך הן תעשיות המזון והמשקאות, אך גם תעשיות נוספות כגון מתכת וחומרי בניין שמשמשים בעבודות שיפוצים, תעשיית הטקסטיל והנייר, וכן תעשיית הגומי והפלסטיק. יש קריטריונים נוספים לסינון, כמו למשל היקף העובדים בייצור בחברה וכמה עובדים קיימים בחברה ועוסקים ספציפית בפעילויות מחקר ופיתוח. נוסף על כך, חשוב לרשות החדשנות לדעת האם אתם מייצרים את מוצריכם בארץ או שלא.

 

 

סיוע שמתבטא בייעוץ והדרכה

מסלול מופ"ת של רשות החדשנות מסייע לעסקים בתחום המזון בכמה אופנים, ונתחיל להציג אותם דווקא מהיבט הייעוץ וההדרכה שניתנים בחינם. חדשנות נחשבת לנושא מיוחד במינו שבו הידע הוא היבט קריטי והניסיון הוא בעל חשוב במיוחד. חשוב לזכור ולציין שרשות החדשנות היא גוף מנוסה מאוד וגם בעל קשר למקורות ידע ורבים מחוצה לה.

יש גם תמיכה כספית

אחד מהיבטי הסיוע הקריטיים ביותר שניתנים הוא הסיוע הכספי, וסיוע זה עשוי להגיע במסגרת התוכנית עד להיקף של 70% מהעלויות. במבט יותר מקרוב תמצאו שהרשות מציעה תמיכה של 30% עד 50% מהוצאות המחקר והפיתוח לאותן תכניות שאושרו, ואם העסק ממוקם ביישוב אשר מוגדר כאזור פיתוח א' הוא עשוי אף לקבל תוספת של 10%. התוספת עשויה להינתן גם במקרה שבו לפחות 20% מתקציב התיק המאושר מבוצע במוסד מוכר להשכלה גבוהה או מוסד מחקר ישראלי אחר. יש עוד כמה אפשרויות מיוחדות שעשויות להתבטא בסיוע כספי, למשל:

  • אבות טיפוס: עלויות של פיתוח אב טיפוס, שהוא שלב חשוב ביותר בתהליכי חדשנות.
  • עלויות פיתוח תבניות: תבניות לייצור מסוגים שונים, שבהן העסק מתכוון להשתמש בהמשך באופן חוזר.
  • פיתוח מכונות ייצור: שהן פעמים רבות מכונות ייחודיות לכל עסק.
  • ידע: עלויות של רכישת ידע מסוגים שונים.

לסיכום

לעסקים כדאי תמיד להיות ערניים להזדמנויות חדשות שניתן לנצל. לחברות בתחום טכנולוגיית המזון באופן ספציפי כדאי להכיר את מסלול מופ"ת בפרט ואת פעילותה של רשות החדשנות בכלל, כי הם יכולים להיות מאוד משתלמים בעתיד הקרוב והרחוק.

נגישות